top of page

Martijn Molenaar

Master Black Belt Lean Six Sigma

Eigenaar van Molenaar Lean Trainingen

Lean gaat over het ontwikkelen van mensen en dat is precies waar Martijn zijn meeste energie van krijgt. Of het nu in een training, een coachingsgesprek of een Leantraject is, Martijns focus ligt op helpen van mensen om meer te begrijpen over hun eigen werk.

Martijn heeft met de door hem ontwikkelde Orange Belt training ervoor gezorgd dat vele honderden mensen in aanraking zijn gekomen met Lean. De filosofie achter zijn trainingen is dat hij deze zo ontwerpt dat hij deze zelf zou willen volgen.

In de loop van de jaren heeft hij veel ervaring opgedaan met procesverbetering in de overheid, de zorg, het informatiemanagement en de zakelijke dienstverlening. Het valt hem op dat hoewel de bedrijfstakken veel van elkaar verschillen, de problemen dat niet doen.

Twee van zijn grote helden zijn de kwaliteitsgoeroe William Edwards Deming en de cabaretier Lebbis. Hoewel deze mannen niet direct Leandenkers zijn, representeren zij het gedachtengoed op een zeer heldere manier. Deming door een heel duidelijk (en menselijk) beeld te geven hoe te managen en Lebbis door ons te laten zien wat het klanten doet als bedrijven slecht functioneren.

bottom of page