Metric of Urgency TM
De Metric of Urgency Way is een in Amerika ontwikkelde en wereldwijd gepatenteerde verbeteraanpak die is gebaseerd op Lean Six Sigma. Het ondersteunt het topmanagement in de vertaling van de strategische doelstellingen naar de ‘vital few’ projecten die echt bijdragen aan het behalen van de strategische doelstellingen. Belangrijke kern van de aanpak is het vinden van die procesindicatoren (‘leading indicators’) die de grootste invloed hebben op het bereiken van de gewenste doelstellingen (vaak achteraf gemeten, de zogeheten ‘lagging indicators’) In de praktijk wordt vaak gestuurd op de ‘lagging’ in plaats van op de ‘leading’ indicatoren.
De ontwikkelaar van Metric of Urgency TM is de in Amerika gevestigde Edwin Boon. Op uw verzoek kunnen wij u met hem in contact brengen. Hij is regelmatig in Nederland en brengt u graag een bezoekje!
Tight-loose-tight
Strak op de doelen, los in het geven van ruimte aan de creativiteit van de werkvloer en vervolgens weer strak op de verantwoordelijkheid om tot succes te komen. Dat is in een notendop de filosofie van tight-loose-tight.
Oorspronkelijk ontwikkeld in de healthcare, heeft de aanpak zijn weg inmiddels gevonden naar andere sectoren. De aandachtige lezer zal opmerken dat er overigens veel vergelijkbare aanpakken zijn in andere theorieën. Wij denken bijvoorbeeld aan de Lean aanpak zoals beschreven in het boek Toyota Kata (Mike Rother) of aan de Agile aanpak van projecten.
Lean Nederland heeft op dit onderwerp een zeer interactieve en inspirerende workshop ontwikkeld die het management ondersteunt in deze unieke aanpak.