top of page

Orange Belt Lean

Orange Belt Lean is de instaptraining. In twee dagen nemen we je mee in de Lean filosofie en de belangrijkste principes en instrumenten. Tussen deze dagen heb je een kleine huiswerkopdracht.

Na de tweede dag ben je klaar om een verbeterproject op te pakken. Binnen uiterlijk 6 weken heb je een concrete, gemeten verbetering binnen jouw werkomgeving doorgevoerd. Dit klinkt ambitieus, maar we hebben een slagingspercentage van boven de 80!

 

HET KAN ALTIJD BETER
Hoeveel dingen zijn er niet onhandig georganiseerd binnen jouw werkomgeving? Hoeveel lijstjes vul je niet in, terwijl er met de informatie niets gebeurt? Hoeveel mogelijkheden ken je niet om je eigen werkomgeving te verbeteren? 

 

VERBETERING
Via de Orange Belt training leer je hoe je van je eigen ergernis/verbazing een verbetering kan maken, waar je elke dag lol van hebt. De training is zo opgezet dat hij interessant en uitdagend is voor iedereen, van alle niveaus, van alle leerstijlen en van alle bedrijfsonderdelen.  

Een groot deel van de mensen die de training volgden vertelt dat dit de leukste en meest praktische training is die zij ooit gevolgd hebben!

Je kunt als individu inschrijven, maar ook samen met collega's van jouw bedrijf of van jouw afdeling een training inplannen. In dat laatste geval vindt de training plaats binnen je eigen bedrijf. Wel zo makkelijk!

Heb je interesse, laat dan een bericht achter op onze contactpagina.

 

TRAININGSINFORMATIE

 

​INHOUD
In twee dagen nemen wij je mee in de wereld van Lean. We schetsen de Lean aanpak, spelen een game en we geven je handvatten om verschillende soorten van verspilling te lijf te gaan. Zes weken na de tweede workshopdag is er een presentatiedag(deel). In die periode van 6 weken los jij het probleem op (zie vereisten). Jij presenteert jouw verhaal op de presentatiedag.

 

DUUR
2 dagen training (of 3 dagdelen op afstand via MS Teams)

1/2 dag certificering (bij voldoen aan de certificeringseisen)

VEREISTEN
Meebrengen van een (oplosbare) ergernis en toestemming van je manager om tijd in de oplossing te steken. Je bent verplicht op de twee workshopdagen én op de presentatiedag aanwezig te zijn. Zorg er dus voor dat je zeker weet dat je op die dagen kan.

KOSTEN
De kosten zijn € 850,- voor het gehele traject inclusief certificering. Als je met een collega komt, dan zijn de kosten voor de tweede inschrijver (en eventueel nog andere collega’s) €600,- per extra deelnemer. Genoemde kosten zijn exclusief BTW.

CERTIFICAAT
De belangrijkste eisen voor certificering zijn dat je een concrete, gemeten verbetering in jouw werkomgeving hebt ingevoerd met behulp van tenminste 1 Lean instrument. Ongeveer 4 weken na de training doen wij aan de hand van een proefpresentatie - die je per mail aan ons opstuurt - een eerste beoordeling en geven jou feedback. Vóór de eindpresentatiedatum heb je zekerheid of je geslaagd bent, zodat je zonder stress jouw eindpresentatie kunt geven.

Dan je krijg je niet alleen eeuwige dank uit jouw eigen omgeving, maar ook ons Orange Belt Lean certificaat.

SPECIALS
Mocht je gezamenlijk met je eigen team een training willen volgen, dan kunnen wij dit ook organiseren. Groepsgrootte is dan minimaal 8 en maximaal 12 personen.

AANMELDING

Je kunt je zowel individueel als als groep aanmelden. Neem daarvoor contact met op ons via onze contactpagina..

bottom of page